Christina Grimmie
Christina Grimmie © REUTERS

The Voice-zangeres Christina Grimmie (22) doodgeschoten

De Amerikaanse oud-deelneemster aan The Voice, Christina Grimmie, is gisteren doodgeschoten na een concert met de band Before You Exit in Orlando, een stad in Florida. Ze is aan haar verwondingen overleden, meldt de politie.

© AFP

De 22-jarige Grimmie was handtekeningen aan het uitdelen na haar optreden, toen een gewapende man het vuur opende. Er was nog een handvol fans aanwezig tijdens de schietpartij.

De politie van Orlando meldt op Twitter dat de broer van de zangeres de schutter overmeesterde. Door het snelle handelen van Mark Grimmie is volgens de politie erger voorkomen.

De dader maakte daarna zelf een einde aan zijn leven. Hij zou twee wapens bij zich hebben. Zowel zijn identiteit als motief zijn nog niet bekendgemaakt door de politie.

Grimmie was de oogappel van haar broer. In 2014 vertelde hij tegen de Philadelphia Inquirer: ,,Ik ben niet meer verrast door alle toffe dingen die ze doet. Ze is zeer getalenteerd en werkt ongelooflijk hard - het is een gevaarlijke combinatie.''

We houden zoveel van je Grimmie. Dit is gewoon niet eerlijk.

Adam Levine

Mentor Adam Levine
Christina Grimmie is geboren in New Jersey. Ze werd bekend door haar video's op Youtube, die soms door miljoenen mensen werden bekeken. Haar grote doorbraak was in 2014, toen Grimmie meedeed aan de zesde editie van de Amerikaanse versie van The Voice. Ze werd derde en kreeg een platencontract bij het label van Maroon 5-zanger Adam Levine.

De zanger reageerde op Instagram vanochtend emotioneel op het nieuws dat Grimmie in het ziekenhuis lag. ,,Ik ben geschokt en verward. We houden zoveel van je Grimmie. We bidden allemaal dat je het redt... Dit is gewoon niet eerlijk.'' Op het overlijden van Grimmie heeft Levine nog niet gereageerd.

De redactie van de Amerikaanse Voice heeft al wel gereageerd op het vreselijke nieuws. ,,Er zijn geen woorden voor. We verloren een prachtige ziel met een geweldige stem. Onze harten gaan uit naar de vrienden, fans en familie van Christina Grimmie.''

 1. Jack Bauer keert mogelijk terug in 24

  Jack Bauer keert mogelijk terug in 24

  Kiefer Sutherland kruipt wellicht nog een keer in de huid van Jack Bauer. Het hoofdpersonage van de populaire serie 24 komt misschien voorbij in de spin-off 24: Legacy. Dat onthulde producent Howard Gordon op het ATX TV Festival in de Amerikaanse plaats Austin, weet Deadline.
 2. Oude huis van Cher te koop voor 85 miljoen

  Oude huis van Cher te koop voor 85 miljoen

  De villa die Cher in de jaren zeventig ontwierp en liet bouwen in Beverly Hills staat te koop voor 85 miljoen dollar (75 miljoen euro). Dat meldt Variety.
 3. Gigi Hadid nog steeds samen met Zayn Malik

  Gigi Hadid nog steeds samen met Zayn Malik

  Gigi Hadid heeft op Snapchat duidelijk gemaakt dat zij en Zayn Malik nog steeds een stelletje zijn. Het 21-jarige model postte een foto van een pot chocopasta met haar naam erop en een met Zayns naam erop in haar keuken.
 4. Saved by the Bell-acteur zakte voor drugstest

  Saved by the Bell-acteur zakte voor drugstest

  Dustin Diamond is eind vorige maand opgepakt omdat hij niet slaagde voor een verplichte drugstest. Dat schrijven Amerikaanse media.
 5. De boeken van Philip Freriks: Boeken hebben iets heiligs
  Video

  De boeken van Philip Freriks: Boeken hebben iets heiligs

  Welk boek heeft het meest voor ons land betekend? Op die vraag moet definitief een antwoord komen. Alle lezers mogen meebeslissen tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Bekende Nederlanders doen komende week een boekje open over hun favoriete exemplaren. Deze week: Philip Freriks
 1. Queen riddert Rod Stewart tot 'Sir'

  Queen riddert Rod Stewart tot 'Sir'

  Rod Stewart mag voortaan 'Sir' voor zijn naam zetten. Koningin Elizabeth verleent de Schotse rocker de ridderorde voor zijn bijdragen aan de muziek en inzet voor goede doelen.
 2. Nieuwssite failliet na boete voor sekstape Hulk Hogan

  Nieuwssite failliet na boete voor sekstape Hulk Hogan

  Gawker Media is bankroet. Het mediabedrijf, dat eerder dit jaar veroordeeld werd tot het betalen van een miljoenenboete aan Hulk Hogan, heeft vrijdag een faillissement aangevraagd.
 3. Meer plezier dan perfectie bij Red Hot Chili Peppers op Pinkpop

  Meer plezier dan perfectie bij Red Hot Chili Peppers op Pinkpop

  De Red Hot Chili Peppers sloten vrijdagavond laat de eerste Pinkpopdag af. Hun optreden was hoopvol, maar net niet helemaal bevredigend.
Alle recensies van onze filmredactie

Alle recensies van onze filmredactie

Meest gelezen

 1. Christina Grimmie

  The Voice-zangeres Christina Grimmie (22) doodgeschoten

  124379 keer gelezen
 2. Chris Brown vindt Amsterdamse politie wel oké

  33980 keer gelezen
 3. Nieuwssite failliet na boete voor sekstape Hulk Hogan

  13103 keer gelezen
 4. Prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarín

  Zwager Spaanse koning hoort eis van 19 jaar cel

  9516 keer gelezen
 5. Dustin Diamond

  Saved by the Bell-acteur zakte voor drugstest

  7849 keer gelezen
Showbytes: updates van de sterren

Showbytes: updates van de sterren

Meest gedeeld

 1. Christina Grimmie

  The Voice-zangeres Christina Grimmie (22) doodgeschoten

  264 keer gedeeld
 2. Chris Brown vindt Amsterdamse politie wel oké

  34 keer gedeeld
 3. Rod Stewart.

  Queen riddert Rod Stewart tot 'Sir'

  30 keer gedeeld
 4. Armin van Buuren

  Armin laat personeel uit een vliegtuig springen

  22 keer gedeeld
 5. Jack Bauer keert mogelijk terug in 24

  21 keer gedeeld
Volg AD Show op social media

Volg AD Show op social media

Maand juni: wereldsterren in Nederland binnen handbereik

Maand juni: wereldsterren in Nederland binnen handbereik